Siber Güvenlik Çözümleri İle Korumanızı Merkezileştirin

Şirketler veya kurumların boyutları hangi ölçekte olursa olsun siber suçlular onları hedef almaya devam etmektedir. Saldırılarını gerçekleştirirken; Adobe, Internet Explorer, Java, Zoom, Microsoft Teams, Microsoft Office vb. işletim sistemi ya da uygulamaların yamasız güvenlik açıklarını hedef alarak kullanılan cihazlara ulaşırlar.  

 

Siber Güvenlik Açıklarında Cihazların Korunması

 
Bilgi teknoloji uzmanları (BT) şirket veya kurum içinde kullanılan cihazları çok iyi tanımak zorundadırlar. Cihazların nasıl çalıştıklarını, kullanılan uygulamalara ne gibi saldırıların gerçekleştirildiğini, hangi önlemlere ihtiyaç olduğunu bilmeli ve ona göre hareket etmelidirler. Bunu bilmemeleri durumunda bilgi teknolojilerinin kapsamında bulunan karmaşıklığın içerisinde risk faktörünün de artmasına neden olurlar.

 

Siber Saldırılar Her Yerde

 
Son yıllarda neredeyse tüm siber saldırganların hedefi olan e-postalar(saldırıların yaklaşık %95’i), siber suçluların kötü amaçlı yazılımlar vasıtasıyla ilk saldırdığı alanlara dönüşmüştür. E-postalar vasıtasıyla gerçekleştirilen saldırılarda şirket çalışanlarının gelen bir e-postayı açması ya da bir linke içeriğinin ne olduğunu bilmeden tıklaması saldırganlar için cihazlara ve sisteme kolayca sızmak için açık kapı bırakıyor. Şirketler kendilerince ne kadar önlem alsalar da kullanıcıların cep telefonları, bilgisayar veya tabletleri vasıtasıyla siber saldırganların kötü amaçlı yazılımlarının hedefi olurlar.

 

Uç Noktaların Önemi

 
Uç noktalar; şirket çalışanlarının kullandıkları ve şirket ağına bağlı tüm cihazları kapsamaktadır. Bilgisayar, tablet, akıllı telefonlar, POS sistemleri, yazıcılar vb. cihazlar ağ güvenliği içinde insan faktörü nedeniyle zafiyet gösterebilen alanlar arasında yer alır. Bu nedenle şirketler gelebilecek saldırılara karşı uç nokta güvenlik çözümlerini kullanırlar. Bunu sağlarken de tek bir merkezden denetlemeye ihtiyaç duyarlar.

 

Siber Güvenliği Merkezileştirmenin Önemi

 
Siber saldırılara karşı güvenliğin merkezi hale getirilerek takip edilmesi bilgi teknolojileri uzmanları için çok önemlidir. BT uzmanlarının merkezileştirme çalışmalarında özellikle dikkat ettikleri hususlar:
 
Güvenlik açığı taramalarının gerçekleştirilmesi
Antivirüs veya uç nokta korumasını tüm cihazlarda aktif olarak kullanmak
Yama ve güncellemelerin düzenli olarak yapılması, dağıtılması ya da otomatikleştirilmesi
Donanım ve yazılım envanterleri
E-Posta güvenliği sağlayan siber çözümlerin kurulması
Ağ güvenliğinin sağlanması
Logların tutulması ve takip edilmesi
Kullanıcı kısıtlamalarının ve izinlerin doğru tanımlanması
Ağ geçitlerinin (gateway) güvenliğinin sağlanması
Sosyal mühendislerin kimlik avı saldırılarına karşı güvenlik çözümleri kullanılması ve çalışanların eğitilmesi
Uzaktan bağlantı araçlarıyla sorunların zamanında giderilmesi
 
Siber saldırılara karşı nasıl önlem almalıyım?
 
Siber suçluların hedef aldığı her boyuttan şirketiniz için hangi güvenlik çözümünü kullanmanız gerektiği bilmeniz en önemli konudur. Hangi güvenlik ürünlerinin, şirketiniz veya kurumunuz için doğru çözüm olduğunu öğrenmek istiyorsanız Güney Bilişim Bilgi Teknolojileri uzmanları ile iletişime geçebilir veya size ulaşabilmemiz için bize talep oluşturabilirsiniz.  

Diğer Blog Yazıları