NAC, güvenlik ilkelerine uyan ve giriş izni verilmiş kullanıcıların ağa dahil olmasını sağlamaktadır. Artık kuruluşların ağlarına erişen mobil cihazların katlanarak büyümesini ve getirdikleri güvenlik risklerini hesaba katmaları gerektiğinden; ağ güvenliği altyapınızı güçlendirmek için gereken görünürlük, erişim kontrolü ve uyumluluk özelliklerini sağlayan araçlara sahip olmak kritik önem taşıyor.
Bir NAC sistemi, uyumlu olmayan cihazların ağ erişimini reddedebilir, onları karantinaya alınmış bir alana yerleştirebilir veya onlara yalnızca bilgi işlem kaynaklarına sınırlı erişim verebilir, böylece güvenli olmayan düğümlerin ağa bulaşmasını engelleyebilir.
Bir NAC Çözümünün Genel Yetenekleri Nelerdir?
NAC çözümleri, kuruluşların aşağıdaki yeteneklerle ağlarına erişimi kontrol etmesine yardımcı olur:
İlke yaşam döngüsü yönetimi: Ayrı ürünler veya ek modüller gerektirmeden tüm işletim senaryoları için politikalar uygular.
- Profil oluşturma ve görünürlük: Kötü amaçlı kod hasara yol açmadan önce kullanıcıları ve cihazlarını tanır ve profiller.
- Konuk ağ erişimi: Konuk kaydı, konuk kimlik doğrulaması, konuk sponsorluğu ve konuk yönetimi portalı içeren özelleştirilebilir bir self-servis portal aracılığıyla konukları yönetin.
- Güvenlik duruş kontrolü: Kullanıcı tipi, cihaz tipi ve işletim sistemine göre güvenlik politikası uyumluluğunu değerlendirir.
- Olay yanıtı: Uyumlu olmayan makineleri yönetici müdahalesi olmadan engelleyen, yalıtan ve onaran güvenlik ilkelerini uygulayarak ağ tehditlerini azaltır.
- Çift yönlü entegrasyon: Integrate with other security and network solutions through the open/RESTful API.
Ağ Erişim Kontrolünün (NAC) Avantajları Nelerdir?
Ağ erişim denetimi, kuruluşlar için bir dizi avantajla birlikte gelir:
Kurumsal ağa giren kullanıcıları kontrol edin
Kullanıcıların erişmeyi hedeflediği uygulamalara ve kaynaklara erişimi kontrol edin
Yüklenicilerin, ortakların ve misafirlerin gerektiği gibi ağa girmesine izin verin, ancak erişimlerini kısıtlayın
Çalışanları iş işlevlerine göre gruplara ayırın ve rol tabanlı erişim politikaları oluşturun
Olağandışı veya şüpheli etkinlikleri tespit eden sistemler ve kontroller uygulayarak siber saldırılara karşı koruma sağlayın
Olay yanıtını otomatikleştirin
Kuruluş genelinde erişim girişimleri hakkında raporlar ve içgörüler oluşturun
Ağ Erişim Kontrolünün (NAC) Önemi Nedir?
Gelişmiş Güvenlik: NAC, kuruluş genelinde kullanılan tüm cihazların gözetimini sağladığından, ağa girdikleri anda kullanıcıların ve cihazların kimliğini doğrularken güvenliği artırır. Ağ etkinliğini izleme ve yetkisiz veya olağandışı davranışlara karşı hemen harekete geçme yeteneği, kötü amaçlı yazılım tehditlerinin ve diğer siber saldırıların azaltıldığı anlamına gelir.
Maliyet Tasarrufu: Cihazların ölçekte otomatik olarak izlenmesi ve korunması, kuruluşlar için daha az BT kaynağına ihtiyaç duyulduğu için maliyet tasarrufu anlamına gelir. Ayrıca, yetkisiz erişimi veya şüpheli bir kötü amaçlı yazılım saldırısını engellemek, şirketlerin bu faaliyetlerin engellenmemesi durumunda ortaya çıkabilecek mali kayıplara maruz kalmasını önler.
Kontrol Kolaylığı: Nac'nin görünürlük özellikleri, kuruluş tarafından yetkilendirilen tüm uç noktaların 7/24 envanteri olarak etkin bir şekilde hizmet eder. Bu, yalnızca ağa hangi uç noktalara veya kullanıcılara erişim izni verildiğini belirlemesi gerektiğinde değil, aynı zamanda cihazların aşamalı olarak kaldırılması veya değiştirilmesi gerektiğinde yaşam döngüsü yönetimi için de yararlıdır.
Otomasyon: Kuruluşların kullandığı cihazların sayısı ve çeşitliliği artmaya devam ettikçe, kuruluşlar ağa girmeye çalışırken kullanıcıları ve uç noktalarının güvenlik ilkelerini manuel olarak doğrulayamazlar. Nac'nin otomasyon özellikleri, kullanıcıların ve cihazların kimliğini doğrulama ve erişimi yetkilendirme sürecine muazzam bir verimlilik sunar.
NAC Ürünleri Hakkında Bize Ulaşın
NAC çözümleri hakkında daha fazla bilgi almak ve ilgili ürünlerin demoları için lütfen bizimle iletişime geçiniz.