Kaspersky Hibrit Bulut Güvenliği İle Siber Güvenlik

Günümüzde herkese açık ve yönetilen bulutlar, kurumsal BT ortamının bir parçası haline gelmiştir. Amazon Web Services (AWS) gibi herkese açık bulutların iş açısından kritik yükleri bile kaldırabilecek kadar geliştiğinin anlaşılması ise yeni bir durumdur. Bu yenilikler, kurumsal işletmelerin güvenlik vizyonunu ve BT stratejilerinin geliştirilmesini her geçen gün daha fazla etkileyecektir.
 

Hibrit Bulut altyapının güvenliği nasıl olamlıdır?

Gittikçe daha fazla sayıda büyük kuruluş finansal ve hatta yasal sonuçların yanı sıra itibar kaybı gibi sorunlar yaşarken siber güvenlik olayları, herkes için endişe kaynağı olmaya devam etmektedir. Kurumsal güvenlik, mevcut ve gelecekteki tehditlere karşı mücadele edecek kadar çevik ve akıllı olmalıdır. Ayrıca, hem herkese açık hem de özel bulut varlıklarını içeren hibrit bulut ortamınızla birlikte uyarlanabilecek ve gelişebilecek ölçeklenebilirliğe ve esnekliğe sahip olmalıdır.
 

Verileriniz herkese açık bulutlarda ne kadar güvendedir?

 

Bu sorunun cevabı göründüğü kadar basit değildir. Herkese açık bulutlar, şu andaki durumlarıyla son derece güvenli yerlerdir. Sağlayıcılar, verilerinizin kesinlikle barındırılan ortamda kalmasını ve bulut içinde veya harici bulutun ötesinde sızıntı riskinin ortadan kalkmasını sağlamak için daima büyük bir özen gösterir. Ancak verilerin güvenli bir şekilde kontrol altında tutuluyor olması, her zaman güvende oldukları anlamına gelmez. Veri sızıntısı, güvenliğin yalnızca bir yönüdür. Örneğin, fidye yazılımlarına maruz kalan veriler eksiksiz ve güvenli bir şekilde saklanıyor olmasına rağmen zarar görebilir ve bu nedenle tamamen kullanılamaz.
 

Hibrit bulut veri merkezinizin güvenliğini sağlarken nelere dikkat etmelisiniz?

 

Özet olarak iş yüklerinizi çalıştırabileceğiniz güvenli ve tamamen sınırlı bir ortam sunması için harici veri barındırma yazılımı sağlayıcılarına başvurabilirsiniz. Ancak verileriniz nerede olursa olsun her bir parçasını izlemek, kontrol etmek ve korumak sizin sorumluluğunuzdadır. Kaspersky; Siber Güvenlik Düzenlemesi, Sistem Güçlendirmesi ve Runtime Koruması olmak üzere güvenlik sorumluluğunun üç alanını üstlenmektedir. Bu güvenlik katmanlarından her biri, aşağıda gösterildiği üzere belirli tamamlayıcı ve birbirine bağlı teknolojiler aracılığıyla Kaspersky Hibrit Bulut Güvenliği çözümleriyle uygulanır.
 

HuMachine destekli, buluta yönelik tehditlere karşı çok katmanlı koruma

 

Kaspersky'nin Yeni Nesil kötü amaçlı yazılımlara karşı koruma teknolojisi, işiniz açısından kritik iş yüklerinizi tehdit eden çok çeşitli siber saldırıları engelleme kapasitesine sahip birden çok proaktif güvenlik katmanı içerir.
Dışarıdan yönetilen bulut tabanlı barındırma hizmetleri işiniz için önemli avantajlar sunmaktadır. Aynı zamanda kurumsal verilerin güvenli bir şekilde depolanabileceği ve işlenebileceği güvenli ortamı da sağlarlar. Ancak iş paketlerinizin güvenliğinin sorumluluğu daima size aittir.
Verileriniz, süreçleriniz, uygulamalarınız üzerinde tam görünürlüğü-kontrolü hiç durmadan sürdürerek ve veri koruma yaklaşımınızda "HuMachine" ®tabanlı gelişmiş tehdit istihbaratını uygulayarak hibrit bulut veri merkezinizin tüm güvenlik gereksinimlerini karşılayabilirsiniz.
 
HuMachine ne demektir?
 
Kaspersky'nin Yeni Nesil kötü amaçlı yazılımlara karşı koruma teknolojisi olan HuMachine; büyük verilerin tehdit istihbaratında, robotik makine öğrenme becerisi ve uzman deneyiminin birleşiminden güç alarak birçok avantaj sunar ve daha etkin koruma sağlar. Bu sayede birbirinden ayrı bileşenler, her bir parçanın birbirine bağlanmasıyla daha etkili ve verimli bir bütün haline gelir.
 
Kaspersky Hibrit Bulut Güvenliği için Hemen İletişime Geçin
 
Kaspersky’nin hibrit bulut güvenliği ürünlerine ilişkin Güney Bilişim Bilgi Teknolojileri uzmanlarıyla iletişime geçerek Kaspersky Hibrit Bulut Güvenlik çözümleriyle ilgili detaylı bilgi edinebilirsiniz. 

Diğer Blog Yazıları