Ağ Erişim Kontrolü (NAC) Nedir? Neden Önemlidir?

Ağ Erişim Kontrolü çözümleri, kurumsal ağlardaki cihazlara ve kullanıcılara politikalar uygulayarak ağ sağlığının izlenmesini ve erişim kontrolünü destekler.


NAC çözümü neden önemlidir?

 

Kuruluşların ağlarında çalışan mobil cihazların sayısı ve bunlarla ilişkili riskler günümüzde hızla artıyor. Bu nedenle ağınızın güvenlik altyapısını güçlendirmek için gerekli denetim, erişim kontrolü ve uygulama işlevlerini uygulayacak araçlara sahip olmanız zorunludur.

NAC sistemi, uygunsuz cihazların ağa erişmesini önleyebilir (kimlik doğrulama), bunları karantinaya alabilir veya bilgi işlem kaynaklarına yalnızca sınırlı erişim sağlayarak korumasız ana bilgisayarların ağa bulaşmasını önleyebilir.


NAC çözümünün temel özellikleri nelerdir?

 

• NAC çözümleri, kurumsal ağ erişim politikalarıyla uyumluluğu sağlar.

• Uygulama Yaşam Döngüsü Yönetimi: Uygulamalar, ayrı ürün veya modüllere ihtiyaç duyulmaksızın tüm çalışma durumlarına uygulanır. 

• Profil oluşturma ve izleme: Kötü amaçlı kod zarar vermeden önce kullanıcıları ve cihazları tanımlayın ve profillerini oluşturun. 

• Konuk Ağ Erişimi: Konuklar, kayıt, kimlik doğrulama ve konuk sponsorluğunu yöneten özelleştirilebilir bir yönetici portalı aracılığıyla yönetilebilir. 

• Güvenlik izleme: Güvenlik politikalarına uygunluk, kullanıcı, cihaz türü ve işletim sistemine göre değerlendirilir. 

• Olay Müdahalesi: Uyumlu olmayan bilgisayarları yönetici müdahalesi olmadan engelleyen, izole eden ve düzelten güvenlik ilkeleri uygulayarak ağ tehditlerini azaltın. 

• Çift yönlü entegrasyon: Diğer güvenlik ve ağ çözümleriyle entegrasyon, açık veya REST tabanlı API'ler aracılığıyla gerçekleştirilir. 

Zero-Day saldırıları önlenir veya hafifletilir.

Diğer Blog Yazıları